Drobna stłuczka- gdzie robić

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SIARAN
    Classic
    • 2004
    • 17

jak chcesz i mozęsz w sobotę będę leciałprzez Poznań i mogę odebrac osobiście jak masz, kwestia tylko ceny ..
    S H A R A N T D I
  • Marker26
    Ambiente
    • 2004
    • 133

Dzisiaj oto stoję sobie na skrzyżowaniu a tu nagle z tyłu we mnie PŁUG do odśnieżania ulic MPO.
    Wychodze a kierowca zalany w 3d. Alkomat wykazał 2,5 promila (dodam że koleś mnie jeszcze nawyzywał jak nie dałem mu odjechać po stuknięciu gdyż twierdził że on nic nie poczuł).

Gdzie i jak najlepiej robić uszkodzone elementy takie jak malowanie klapy tylnej, błotnik i wymiana zespołu świateł tylnych (lewa strona).
    Chciałbym to robić w ASO tylko doradźcie w którym, może gdzies potrafią to zrobić dobrze ale oszczędniej żeby jeszcze na tym jakoś wyjść (ubezpieczyciel kierowcy WARTA).
    A może nie robić w ASO tylko gdzieś robią b. dobrze i taniej jakiś inny zakład ??

Aha jak to jest najpierw mam jechać do rzeczoznawcy czy do warsztatu naprawczego (zeby wycenili koszt naprawy i później do ubezpieczyciela) ?? :evil:

Pozdrawiam
    1.9TDI "AHF"
    Master's Tuning

Komentarz

• dzi
      Drive
      • 2005
      • 77

najlepiej pojechać do warsztatu od razu i tam poczekać na rzeczoznawce, ktory sam przyjedzie i przy nim mechanik rozbierze elementy i se ustalą wspolnie co jest do zrobienia. Jechanie od razu do Warty przed wyborem warsztatu jest bezsensowne bo pacjent wyjdzie i popatrzy i oceni zniszczenia z zewnatrz, a niespodzianki mogą być w środku, a potem i tak bedzie musiał bujać sie do warsztatu raz jeszcze, co znacznie wydłuży czas

Polecam w Auto-Blak blacharke i lakierke
      Powered by Aligator

Komentarz

• Arek
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 3143

tu masz troche,mialem podobną sytuacje http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=2706 Koledzy z forum mi polecali,jestem, zadowolony pozatym ze troche maske spierdzielili, ale sie przyznali i poprawiaja wlasnie. Jakbys juz sie zdecydował na Ab to kieruj sie do pana Wojtka i oczywiscie haslo OCP,lepiej sie rozmawia :-)
        Chyba ze ktos ma namiary na jakis lepszy zaklad.
        Dzisiaj oto stoję sobie na skrzyżowaniu a tu nagle z tyłu we mnie PŁUG do odśnieżania ulic MPO
        wspolczyje Ci,wiem jak to boli

Wychodze a kierowca zalany w 3d. Alkomat wykazał 2,5 promila
        i jak człowiek ma sie czuc bezpiecznie na drodze,dobrze ze nieztaranowal Ci całej octy.Pewnie zrobia kolesiowi niezłe sranie,i dobrze mu,powinni takich surowo karac.

Chciałbym to robić w ASO tylko doradźcie w którym
        http://www.auto-blak.pl/ Zoliborz ,mozesz zadzwonic i sie dowiedziec...

Aha jak to jest najpierw mam jechać do rzeczoznawcy czy do warsztatu naprawczego (zeby wycenili koszt naprawy i później do ubezpieczyciela) ??
        Ja najpierw bylem u ubezpieczyciela,zglosiłem,potem fotki a reszta juz sie zajeli w AB
        -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Zawsze jest tak, ze najpierw robi sie wstepny kosztorys naprawy i to moze byc zrobione w Warcie. Potem trzeba sie dowiedziec z kim oni maja podpisana umowe itd. Zaraz sie dowiesz, ze taki zderzak to musisz kupic uzywke, bo twoj sie juz zamortyzowal, jakby to byla Twoja wina, ze ktos Ci sie w dupe wladowal. Po tym jak juz auto bedzie w ASO oni je rozbieraja i koles z ubezpieczenia laskawie znow przychodzi robiac przy tym setki problemow, jaki on to wazny jest i ASO mowi co jeszcze trzeba lub nie wymienic, wyprostowac pomalowac itd.
          Generalnie kupa nerwow i DUZO czasu - zycze wytrwalosci :!:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Arek
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 3143

Cytat:
            Aha jak to jest najpierw mam jechać do rzeczoznawcy czy do warsztatu naprawczego (zeby wycenili koszt naprawy i później do ubezpieczyciela) ??

Ja najpierw bylem u ubezpieczyciela,zglosiłem,potem fotki a reszta juz sie zajeli w AB
            ale chyba lepiej bedzie jak zrobisz to co napisal dzi,
            -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• dzi
              Drive
              • 2005
              • 77

tak jak pisze Maicroft - kolesie robią takie problemy przy oględzinach, że rece opadają - pacjent pokrywe silnika mi zamortyzował do 100zł. Wyszło na to że dałem mu w łape drugie 100 i od razu wpisał mi nową do karty plus inne rzeczy. Aż przykro pisać, ze tak sie w naszym kraju załatwia sprawe z tymi ubezpieczycielami
              Powered by Aligator

Komentarz

• RomanS
                Elegance
                • 2004
                • 804

A nie mieliście wykupionej amortyzacji ???
                Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

jak masz garaz lub inne swoje miejsce to zapros go do siebie-bedzie dobrze!

Komentarz

• RomanS
                    Elegance
                    • 2004
                    • 804

A nie mieliście wykupionej amortyzacji ???

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

RomanS, A o co chodzi. Pelny pakiet na auto i zadnych dodatkowych rzeczy - takie cos bylo i jest
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Purchawa
                        Admin
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 8007

Marker26, jestes z nami tyle na forum, ze powinienes wiedziec, ze w Warszawie blacharke i lakiernictwo robimy w AUTO-BLAKU.
                        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• RomanS
                          Elegance
                          • 2004
                          • 804

Maicroft, ano chodzi o to, że jeśli masz wykupioną amortyzację (niektórzy ubezpieczyciele każą sobie dodatkowo za to płacić, niektórzy mają to w standardzie), to nie ma, że jakaś maska czy inna część się w jakimś stopniu zamortyzowała i Pan Rzeczoznawca wycenia ją na np. 100 zł. Zawsze jest wteda cena nowej części.

Komentarz

• Marker26
                            Ambiente
                            • 2004
                            • 133

Podjadę dzisiaj do AB. Dzięki.
                            1.9TDI "AHF"
                            Master's Tuning

Komentarz

• howard7
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 1120

Marker26, a jak chcesz to przy odbiorze moge z toba podjechac i nie ma szans fuszerka nie przejdzie (wszystko wypatrze)
                              SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
                              Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• huwe
                                Elegance
                                S_OCP Member
                                • 2005
                                • 976

Zamieszczone przez RomanS
                                Maicroft, ano chodzi o to, że jeśli masz wykupioną amortyzację (niektórzy ubezpieczyciele każą sobie dodatkowo za to płacić, niektórzy mają to w standardzie), to nie ma, że jakaś maska czy inna część się w jakimś stopniu zamortyzowała i Pan Rzeczoznawca wycenia ją na np. 100 zł. Zawsze jest wteda cena nowej części.
                                Tak mi się widzi, że pomyliłeś ubezpieczenia: jak ktoś Ci wjedzie w pupę, to nie jest ważne, czy kupiłeś sobie w swoim AC amortyzację ( franszyzę redukcyjną, czy jeszcze jak inaczej to zwą). Przecież to ubezpieczyciel sprawcy wypłaca odszkodowanie z OC. A w OC nie występuje coś takiego jak amortyzacja. Tak naprawdę - sposób wyceny kosztów naprawy jest w dużej mierze zależny od widzimisię jaśnie wielmorzy rzeczoznawcy ubezpieczyciela.
                                Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• KLOCek
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 411

Zamieszczone przez huwe
                                  A w OC nie występuje coś takiego jak amortyzacja.
                                  i dlatego można na tym jeszcze dużo zarobić (autopsja)

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratoRS
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

Zamieszczone przez KLOCek
                                    Zamieszczone przez huwe
                                    A w OC nie występuje coś takiego jak amortyzacja.
                                    i dlatego można na tym jeszcze dużo zarobić (autopsja)
                                    I widzisz i takich powinni zapierdolic na miejscu - a czemu spytasz.

Bo place to jebane OC AC i inne gowna. Koles wymusza pierwszenstwo i mam do wymiany cos tam. I co, ubezpieczyciel wycenia, ze tego nie bedzie wymianial, to sie pokituje i bedzie gut. Nie wazne ze kit przy delikatnej obcierce ODPADNIE i bedzie ze samochod juz byl bity i wtedy na 100% nie dostane pelnej wartosci elementu.
                                    Do tego wszystkim sie wydaje, ze to tak latwo wycyckac ZU. Jak auto masz w firmie oddajesz wystawiaja Ci fakture, ktora wliczasz sobie w koszty i ZU wyplaca Ci kwote netto z tej faktury, oczywiscie VAT ktory wykladasz sam po czesci US zwroci Ci kiedys tam.
                                    I nie da sie tu zrobic tak, ze nie chcesz faktury i naprawiasz gdzies tam i tak powinno byc w kazdym przypadku. Jest wycena naprawiasz auto, a potem z rachunkami biegniesz do ZU i sie rozliczasz, a nie ze masa ludzi nazwijmy rzecz po imieniu kradnie, a dla tych ktorym sie nalezala pelna kwota nie dostana, bo juz nie starczylo - co to ma byc sie pytam :?:
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• chester121
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1053

Bo place to jebane OC AC i inne gowna
                                      a NW masz gratis :diabelski_usmiech

wtedy sie bierze bezgotowkawa forme naprawy
                                      i fakturami zajmuje sie zaklad ktory naprawia auto ciebie zadne faktury wtedy nie interesuja
                                      ja teraz tak bede robil, i poporosilem o bezgotowkawa forme i pytalem sie czy bedzie trzeba cos doplacic, ale odpowiedz byja jednoznaczna
                                      ze oni mi naprawiaja samochod ja go odbieram i oni pozniej biora kase od ubezpieczyciela
                                      a auto mam a firme

fakt ze jak sie wycenia auto to ubezpieczyciel zawsze zaniza mi podal ok 1400zl
                                      jak to uslyszalem to odrazu podziekowalem bo nowe drzwi to kwota ok 1500zl
                                      a malowanie itp kolejne tyle

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

Problem jest tylko taki, ze TW jest na rynku co najmniej 10 i NIE KAZDE ASO ma podpisana umowe na bezgotowkowe naprawy ze wszystkimi, wlasnie ze wzgledu na to ze nie placa w terminie, albo nie placa wcale.

Puki kazdy bedzie cyckal, to bedziemy sami cyckani
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• chester121
                                          L&K
                                          • 2005
                                          • 1053

tez to slyszalem podobno kroluje link 4
                                          od niego podobno trudno wyciagnac jakies pieniadze
                                          a jedna z lepszych to samopomoc chopska tam daja kase na lewo i prawo
                                          mowa oczywiscie o OC

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratoRS
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Samopomoc to jest teraz pod nazwa HDI - jak oddzial u nas wyplaci ci zlotowke w terminie to stawiam browara :!: Wyplacili na raty, po terminie i w koncu i tak nie 100% naleznej kwoty, a ze bilans wyszedl na zero to tylko dlatego, ze domagalismy sie wyrownania za utrate wartosci samochodu w wymieniona jakas czescia blacharska
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• huwe
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 976

Zamieszczone przez chester121
                                              Bo place to jebane OC AC i inne gowna
                                              a NW masz gratis :diabelski_usmiech

wtedy sie bierze bezgotowkawa forme naprawy
                                              Jaaaasne: w razie czego zarabiasz szkodę całkowitą :evil:
                                              Tak mnie zrolował dziunek z hestii : po wstępnej wycenie wychodziłe, że może być całkowita , więc przy oględzinach mówię kolesiowi: robimy na kosztorys, a jak wyjdzie dobrze, to się przepisze na bezgotówkowo. A on swoje: robimy bezgotówkowo,ASO poleci na niższej stawce RBH, da rabacik na części, itp, itd. A ja głupol do n-tej potęgi zgodziłem się. Po wycenie bezgotówkowej wyszło, że mam szkodę całkowitą ( połowa wartości naprawy to poduchy+pasy+ new decha+sterownik), i w zasadzie to mogę się odwołać. Przez okno qr++++a. Czyli zrobili sobie szacunkowy koszt naprawy wg. kosztorysu, potem wartość auta przed bum, po bum, i wyszła kwota X. A już szczytem szczytów było to, że auto odebrałem po naprawie na sylwestra, a łoś z hestii NIE WYDAŁ ZGODNY na naprawę bezgotówkową koło 7 stycznia.
                                              Dla mnie po prostu hestia jest the best. infolinia miła aż do bółu, ale tak naprawdę nic nie warta. Jak w końcu nie wytrzymałem, to pojechałem do przedstawicielstwa, zjeba+++m kogoś tak równiutko z glebą, i .... poszło. Takl sobie myślę, że te oszołomy z TU mają chyba płaconą prowizję od tego, na ile uda im się orżnąć klienta- czysty motywacyjny system wynagrodzeń.
                                              Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

Pracuję...